Våra upplevelser

Vandra längs kusten, rid Nordsvenska hästar eller prova Katamaran längs Ölands kust.
Våra upplevelser i naturen gör gott för både kropp och själ!

2 dagars cykelpaket

Välkomna att boka vårt populära, 2 Dagars cykelpaket. Ta dig fram på grusvägar längs med den Öländska kusten,  med vacker natur och betande kor. Hitta er alldeles egna plats för bad och fika. Vi skickar med hjälm, fikakorg, färdbeskrivning och karta. Packa handduk och badkläder så hämtar ni er fikakorg i restaurangen. Cykelpaketet bokas minst 1 dag innan avfärd.

Detta ingår i vårt 2 dagars cykelpaket:

 • Fikakorg med macka och eko dricka X 2 dagar.
 • Cykel och hjälm X 2 dagar.
 • Färdbeskrivning och karta

Vanlig Cykel, med fika korg X 2 dagar/person 400 sek
Mountainbike, med fika korg X 2 dagar/person 400 sek

Vi hyr även ut cyklar över dagen;

 • Vanlig cykel 165 sek/dag
 • Mountainbike 165 sek/dag

Upplev Öland på cykel

Cykeltur på racer eller kolfibercykel. Vi har både dam- och herrmodeller i Strl. 56 och 52. Öland är platt utan backar och med lite vind. På väg 136 finns en bra vägren ända upp till Byxelkrok. Vi har flera GPS rundor som du kan ladda ner via vår hemsida.

395 SEK/ cykel hyra heldag

Ridtur på nordsvenska hästar

Ridtur med svensk ”fika” på Nordsvenska hästar. En ridtur du kommer att minnas, vi rider genom Öländska mittlandsskogen som har en enastående artrikedom på ståtliga trygga Nordsvenska hästar. Här upplever du djur och natur på Öländsk safari. Malin Vrejman delar med sig av sin generösa närhet till hållbarhet med mänsklig närvaro. Vi fikar tillsammans medan hästarna betar. Ritten tar 2-3h.

Ridturen äger rum i Dyestad.
Persnäs- Dyestad avstånd 60 km, bilresa ca 50 min.

Hotellet skickar med fika korg med Öländsk äggmacka och ekodricka.
1095 SEK/ person 4 platser

Guidad vandringstur med får & häst

Gå på tur med får och häst ner till havet i EU klassade sjömarker, guidad tur med Karin Franzen. Denna fantastiska jordnära kvinna har en närhet till djur och natur som kommer att finnas kvar i vardagen. Längs med vår promenad plockar vi blommor och stannar du och lyssnar i hagen så hör du när fjärilar flyger förbi. Vi avslutar med att fika medan djuren betar runt oss.

Upplevelsen äger rum i Bjärby.
Persnäs- Bjärby avstånd 55 km, bilresa ca 45 min.

Hotellet skickar med fika korg med Öländsk äggmacka och ekodricka.
Gruppupplevelse 2-15 personer 3500 SEK, eller 895:- / person

Padel

I Persnäs grannby Södvik har vi paddelbanor, hör gärna av er till vibeke@hotellpersnas.se om ni vill hyra racket för 80 SEK. Racket finns att hyra från och med 26/6.

Boka bana med appen “MATCHi”.

– Ladda ned MATCHi till Android
– Ladda ned MATCHi till Iphone

Golfpaket

Med endast 11 min bilväg och 10 km från Hotell Persnäs, kan du njuta av Ölands storslagna natur, vid Ölands golfklubb med dina vänner över dagen? Eller kanske över helgen? Se karta

 • Green fee vid Ölands golfklubb 18 hål 1/5-9/5 samt 16/8 till 27/9
  300kr Senior och 150kr Junior
 • Green fee vid Ölands golfklubb 18 hål 10/5-15/8
  400kr Senior och 200kr Junior

Vid ditt besök hos oss så köper du din Green fee, direkt av oss till ett bra pris. Självklart går det bra att boka fler dagar, hör av dig till oss hur många dagar ni önskar spela så hjälper vi er på bästa vis. Kontakta oss för bokning av Green fee och boende.

Vandring med Oliver

Har du lust att gå på by, strand och alvar vandring med Oliver i Södviks sjömarker, mellan del 1/5- 29/5 och veta var man mördade ”skattmasen”? Har du tur så ser du även en mindre sångsvan i våra vackra naturreservat. För 495kr/per person ingår:

 • 2h vandring
 • Fralla och valfri dricka

Vinprovning

Vi föreslår att ni kommer till vår trevliga vinprovning, vid er konferens eller som förslagsvis gruppupplevelse? Här provsmakar ni 3 st vinsorter från Cote de Rhone, från vår trevliga vingård i Frankrike Alain Jaume med härliga charkuterier, ostar och oliver.
690kr/ person
Varmt välkomna!

 

Hittar du inget som passar dig utav ovanstående aktiviteter så har vi fantastiska bad,
vandrings leder i alvars marker, vägar för racer, grusvägar och terräng för moutainbike och ”hemliga gömmor” och massa andra tips att erbjuda dig och ditt sällskap! Vill du ”bolla tankar och ideer”, hör då av dig till mig! Det tycker jag vore mycket trevligt!
vibeke@hotellpersnas.se

 

Olycksfallsförsäkring i våra upplevelser ingår inte, aktiviteterna sker
på egen risk.