Våra upplevelser

Vandra längs kusten, rid Nordsvenska hästar eller prova Katamaran längs Ölands kust.
Våra upplevelser i naturen gör gott för både kropp och själ!

Boka här

Kurs i Svensk matlagning

Vill ni träffa mig i köket och ta en snabb kurs i Svensk matlagning? Välkomna in i köket så delar jag med mig av mina matlagnings hemligheter. Vi lagar mat tillsammans, Öländska kroppkakor. En uppskattad och klassisk rätt från Småland, som min mormor lärt mig laga med extra små fläskbitar.
Välkommen in i köket! Vi lagar mat i 2-3 h.
Gruppupplevelse, 4-15 personer 3500 SEK

Well-beeing instructor Camilla Cullberg tar emot er på allra bästa vis. Vi har möjlighet att presentera denna fantastiska inspiratör som brinner för livskvalité med närhet till kropp, själ och natur. Camilla är utbildad instruktör i Pilates med flerårig erfarenhet av träning. Vi lovar att du kommer få med dig minnen och upplevelser från Öland som du sedan kan ta fram när vardagen faller på.

Tema tur no 1.

Vi vandrar tillsammans ut med kusten vid den västra kusten av Öland i Byrum och de utformade raukarna som har under årmiljonerna formats fram av havets vågor. Känn den friska doften från havet och upplev närheten till naturen. Samtidigt som vi vandrar stannar vi till och gör rörelser, Pilates träning för smidighet och styrka.

Tid 2h, 3500 SEK 4-15 personer.

Tema tur no 2.

För den aktiva – Upplev ängar, kossor, hästar, blommar och bin. Vi springer tillsammans i grupp längs med stenmurar och hoppar över vattenpölar. Träningskläder på för nu går det undan. Spring runda på 5 km ner till havet med aktivitetsstopp och pilatesträning.

Tid 2 h, 3500 SEK 4-15 pers

Tema tur no 3.

1h Pilatesträning
3500 SEK 4-15 personer

 

Tema tur no 4.

Aktivitet i poolen, svensk vattengympa
45 min, 3500 SEK 4-15 personer

Ridtur med svensk ”fika” på Nordsvenska hästar. En ridtur du kommer att minnas, vi rider genom Öländska mittlandsskogen som har en enastående artrikedom på ståtliga trygga Nordsvenska hästar. Här upplever du djur och natur på Öländsk safari. Malin Vrejman delar med sig av sin generösa närhet till hållbarhet med mänsklig närvaro. Vi fikar tillsammans medan hästarna betar. Ritten tar 2-3h.

Ridturen äger rum i Dyestad.
Persnäs- Dyestad avstånd 60 km, bilresa ca 50 min.

Hotellet skickar med fika korg med Öländsk äggmacka och ekodricka.
1095 SEK/ person 4 platser

Gå på tur med får och häst ner till havet i EU klassade sjömarker, guidad tur med Karin Franzen. Denna fantastiska jordnära kvinna har en närhet till djur och natur som kommer att finnas kvar i vardagen. Längs med vår promenad plockar vi blommor och stannar du och lyssnar i hagen så hör du när fjärilar flyger förbi. Vi avslutar med att fika medan djuren betar runt oss.

Upplevelsen äger rum i Bjärby.
Persnäs- Bjärby avstånd 55 km, bilresa ca 45 min.

Hotellet skickar med fika korg med Öländsk äggmacka och ekodricka.
Gruppupplevelse 2-15 personer 3500 SEK, eller 895:- / person

Lollo erbjuder ridlektioner vid Stall Birger Ramnebrink, som ligger i Röhälla, bilresa ca 35 min.

Hon har utbildat sig inom svensk ridsport och har även utbildat sig till equiofysioterapeft, samt gått grundkurserna för utbildning till ridlärare. Hon har tävlat i trav och ridning och ridit så längre hon kan minnas. Lollo erbjuder lektioner ur ett balanserat och hållbart perspektiv som ger harmoni till både häst och ryttare, att hitta sin egen tyngdpunkt och kroppsmedvetenhet för att kunna stabilisera kring den och bli i balans med hästen.

Hotellet skickar med fikakorg med Öländsk äggmacka, valfri ekodricka och frukt, eller veckans kaka till alla kursdagar.

Tag med egen häst eller hyr häst av Stall Birger Ramnebrink.
1 dags kurs 2400 SEK
3 dagars kurs 6500 SEK

För frågor kring uppstallning och information kring kursupplägg och hyra häst vid stallBirger Ramnebrink. Hör gärna av er till lollo@dontworry.se så hjälper hon er på bästa vis.

Pröva på Katamaran med instruktör. Friheten att segla i hög hastighet i Östersjön måste upplevas. Ta chansen att få en grundkurs i att bemästra en katamaran. Vi ses i Sandvikshamn, kursen tar 2-3h, Max antal 1-2 personer 2400 SEK

Kajak finns att hyra hos oss. Vill du uppleva den östra sidan av Ölands kust i en marinmiljö en solig förmiddag så har vi kajaker att hyra för 200 SEK halvdag och 300 SEK heldag. Du paddlar runt våra vackra holmar och har du tur så ser du en plattfisk. Här kan du med enkelhet hitta dina egna strand gömmor och tillbringa dagen för er själva.

Racer, Kolfiber cykel tur. Dam och Herr cykel Strl. 56 0ch 52. Öland är platt, inga
backar, plant med lite vind. På väg 136 har du en bra vägren, ända upp till Byxelkrok. Vi har flera GPS rundor som du kan ladda ner via vår hemsida.
395 SEK/ cykel hyra heldag

Cykelrutt, Sök upp mig i knutarna så har jag kartor som visar er vägen till mina
”hemliga gömmor”. En favorit som jag gärna delar med mig av är att cykla längs med den västra sidan av Öland, och stanna till för att ta ett bad vid kalkstensplattorna vid Byrums raukar.
160 SEK/cykel hyra heldag

Vi hyr även ut cyklar över dagen;

  • Vanlig cykel 160 sek/dag
  • Mountainbike 365 sek/dag
  • Racer (finns i storlek 56 0ch 52) 395 sek/dag

From dag 2, har vi 10 % rabatt/dag

Skicka din bokningsförfrågan här!

13 + 14 =

Hittar du inget som passar dig utav ovanstående aktiviteter så har vi fantastiska bad,
vandrings leder i alvars marker, vägar för racer, grusvägar och terräng för moutainbike och ”hemliga gömmor” och massa andra tips att erbjuda dig och ditt sällskap! Vill du ”bolla tankar och ideer”, hör då av dig till mig! Det tycker jag vore mycket trevligt!
vibeke@hotellpersnas.se

 

Olycksfallsförsäkring i våra upplevelser ingår inte, aktiviteterna sker
på egen risk.